Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στο σπίτι του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν σειρά επιδρομών στο Παρίσι - στην βίλα του Νικολά Σαρκοζί και της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι, καθώς και στα δικηγορικά γραφεία των δικηγόρων του πρώην προέδρου και στο διαμέρισμα που του παρέχεται από την κυβέρνηση.
3 Ιουλίου 2012, γυναίκα εισέρχεται στα νέα γραφεία
του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι,
λίγο μετά η γαλλική αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία
ως τμήμα της κατηγορίας όπου ο πρώην πρόεδρος
είχε εμπλακεί σε παράνομη πολιτική χρηματοδότηση
των προεκλογικών εκστρατειών του.
(AFP Φωτογραφία / Kenzo Tribouillard)
Ο δικαστής Ζαν-Μισέλ Gentil και η οικονομική αστυνομία έψαξαν την βίλα Montmorency του Σαρκοζί, που βρίσκεται στην πιο πολυτελή συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τα γραφεία της Αρνό, Claude and Associates, στα οποία ο Σαρκοζί είναι μέτοχος και σε ένα διαμέρισμα που είχε δοθεί στον πρώην πρόεδρο από την κυβέρνηση.
Οι επιδρομές φέρεται να συνδέονται με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας και το σκάνδαλο δωροδοκίας στο οποίο ενέχεται η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της L'Oreal Λίλιαν Bettencourt.
Η Bettencourt, η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, φέρεται να κατέβαλε παράνομα δύο δόσεις των 400.000 ευρώ η κάθε μια στην εκστρατεία του 2007, στον κ. Σαρκοζί για τις εκλογές, παρά το γεγονός, ότι το νόμιμο όριο για μεμονωμένες δωρεές είναι 4.600 ευρώ.
Και οι δύο εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς της Ελβετίας, και τη μία φέρεται να πήρε ο Σαρκοζί, σε αντάλλαγμα την φοροαπαλλαγή της μεγιστάνας των καλλυντικών όταν ήρθε στην εξουσία.
Πολυάριθμοι μάρτυρες συμπεριλαμβανομένου ενός μπάτλερ, ενός σοφέρ και μιας νοσοκόμας, έχουν περιγράψει οτι είδαν τον Σαρκοζί σε προσωπικές επισκέψεις στο μέγαρο Bettencourt στην Neuilly-sur-Seine, αριστοκρατική συνοικία του Παρισιού.
Ο Σαρκοζί τύγχανε προεδρικής ασυλίας από δίωξη, που έληξε στις 16 Ιουνίου και ο πρώην υπουργός του προϋπολογισμού του Eric Woerth ήδη κατηγορείται για διαφθορά.
Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις που ο Σαρκοζί μπορεί να διερευνηθεί, τώρα που η συνταγματική προστασία του έχει απολεσθεί. Επίσης, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι επωφελήθηκε από παράνομες πωλήσεις όπλων στο Πακιστάν, και ότι δέχτηκε εκατομμύρια από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
Ο δικηγόρος του Thierry Herzog, δήλωσε ότι ο Σαρκοζί, ο οποίος έχασε την επανεκλογή του τον Μάιο από το Σοσιαλδημοκράτη Francois Hollande, είναι αυτή τη στιγμή στον Καναδά με την οικογένειά του.


Από το Ρωσικό RT



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...