Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ – ειδικότερα οι γεωτεχνικοί - στην παράσταση που έδωσε η διοίκηση του ΓΕΩΤΕ.Ε.Ε. με τον πρωτοεμφανιζόμενο εκπρόσωπό της κύριο Δελέπογλου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του ΕΛΓΑ. 
Μετά τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπο του ΓΕΩΤΕΕ κύριο Καλφούντζο που τον Φεβρουάριο του 2009 είχε ψηφίσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ υπέρ της πρότασης της τότε διοίκησης Κατσαρού, για την προσφυγή του ΕΛΓΑ εναντίον γεωτεχνικών που μονιμοποιούνταν με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 («Παυλόπουλου»), τώρα μας προέκυψε ο απερίγραπτος κύριος Δελέπογλου. Ο εν λόγω κύριος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ καταψήφισε την πρόταση του εκπροσώπου των εργαζομένων του ΕΛΓΑ με την οποία ζητούνταν η απόσυρση των δικαστικών προσφυγών της διοίκησης του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μην απολυθούν και άλλοι συνάδελφοί μας.
Έτσι η καταψήφιση αυτής της πρότασης οδηγεί σε απόλυση και άλλους γεωτεχνικούς εκτός από αυτούς που έχουν ήδη απολυθεί με δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Εύγε στην διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ (!) Ίσως δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα των γεωτεχνικών διότι τους απασχολεί η υποχρεωτική τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των γεωτεχνικών, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να χορηγήσουν την βεβαίωση αναγγελίας επαγγέλματος.
Εξάλλου δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο της τωρινής διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ διότι η εθελοδουλεία και ο συμβιβασμός της είναι στο ημερήσιο ρεπερτόριο του θιάσου της.
Εύγε και πάλι εύγε(!).
Άξιος ο μισθός τους.
29-11-2013
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΓΑ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Καπιτάλας

Καπιτάλας

Πνίγηκες στα λούσα καπιτάλα
κι έγινες το ψάρι μες την γυάλα.
Από τα πολλά τα κι άλλα κι άλλα
έμεινες μονάχος σου μπουκάλα

Βούτα, βούτα άπληστε μπάρμπα Πετρή
άλλος έγινες στα χρόνια
κι άλλος είχες γεννηθεί.
Βούτα, βούτα όχι εκεί οπού πατάς
και μην κλαψουρίζεις τώρα
και το παίζεις φουκαράς.

Μου 'θελες Πετρή χρυσά κουτάλια
κι έχασες τ' αβγά και τα πασχάλια
τα 'κανες γυαλιά καρφιά σμπαράλια
φόρεσες τα μαύρα σου τα χάλια.
==
=======
Στίχοι - Μουσική Λεωνίδας Μπαλάφας

Σάββατο 30 8:30 το βράδυ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το ΚΚΕ για την υγεία

Κοινοβουλευτική Ομάδα KKE

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρωθυπουργό

Θέμα: Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται από την πολιτική των περικοπών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι νέες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού το 2014 για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά 30%, των Νοσοκομείων κατά 32%, στα Φάρμακα κατά 15% και συνολικά στην Υγεία κατά 19,7%, επιβεβαιώνουν την πολιτική χρεοκοπίας της υγείας του λαού υπέρ του κεφαλαίου και της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και φαρμάκων, εξαρτώνται από τη δυνατότητα πληρωμής τους από τους ασθενείς στον εμπορευματοποιημένο δημόσιο και τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ενώ οι ανασφάλιστοι αποκλείονται σχεδόν από κάθε δικαίωμα στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι λαϊκές οικογένειες και οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, βιώνουν την πολιτική των συγχωνεύσεων της κατάργησης δημόσιων κρεβατιών, εργαστηρίων, κλινικών, νοσοκομείων και το επόμενο διάστημα μονάδων του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων ψυχιατρείων και με απολύσεις υγειονομικών. Με «κούρεμα με τη ψιλή» των δωρεάν δημόσιων παροχών στο επίπεδο του ελάχιστου και ενιαίου για όλους «βασικού πακέτου» από τον υποχρηματοδοτούμενο από το κράτος και τους επιχειρηματίες ΕΟΠΥΥ.
Έναντι οποιασδήποτε άλλης προτεραιότητας ο λαός έχει δικαίωμα και ανάγκη από πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Με πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα (Νοσοκομείο, Κ.Υ., υγειονομική μονάδα ΕΟΠΥΥ), να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός, να αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη του ενιαίου, καθολικού, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Πρωθυπουργός πως τοποθετείται στα παραπάνω ζητήματα.

Η Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το αίνιγμα της Βόρειας Κορέας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤON ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014

Συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Δίου-Ολύμπου για το 2014 σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας αγκομαχούν υπό το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους.
Η κατάσταση στον δήμο μας δεν διαφέρει από την συνολικότερη κατάσταση της χώρας. Δίπλα στους άνεργους στέκει ο απλήρωτος, λίγο πιο δίπλα αυτός που έβαλε λουκέτο στο μικρομάγαζο του και αυτός που ετοιμάζεται να το κλείσει αλλά κι αυτός που πήρε το δρόμο της μετανάστευσης για να βρει ένα μεροκάματο. Λίγο παραπέρα ο συνταξιούχος που από τα λιγοστά λεφτά της σύνταξης πρέπει να θρέψει δυο και τρεις οικογένειες.
Η εικόνα συμπληρώνεται από τα δεκάδες χαράτσια, την φορολόγηση σε ότι κινείται και αναπνέει,
το κομμένο ρεύμα της ΔΕΗ, τις τεράστιες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία που ακόμα και αυτοί που
κατάφερναν να τις πληρώνουν ετοιμάζονται να πάρουν το «έπαθλο» των κουτσουρεμένων 300 ευρώ αντί για σύνταξη.
Ο φετινός προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής, που έγινε χωρίς καμιά εισήγηση, χωρίς να παρουσιαστούν οι στόχοι και τα οράματα της Δημοτικής Αρχής δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πολιτική
βούληση της Διοίκησης εντάσσεται πλήρως στη λογική των μνημονίων και της δημοσιονομικής
πειθαρχίας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κινείται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα όλων των προηγούμενων, ενταγμένος στον κρατικό προϋπολογισμό και έχοντας παράλληλα και τον βούρδουλα της ασφυκτικής επιτροπείας – εποπτείας του παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, από το υπουργείο Εσωτερικών που μπορεί να επιφέρει μέχρι και παρακράτηση των ΚΑΠ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στις υποδείξεις και στα πλάνα του μεσοπρόθεσμου.
Τα όποια έργα αλλά και οι κοινωνικές δομές χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό με άμεση συνέπεια να μείνουν μετέωρα και να μην υλοποιηθούν σε περίπτωση μη έγκρισης των προγραμμάτων. Ενώ τα ψίχουλα για τις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών βρίσκονται πραγματικά πολύ μακριά από τις ανάγκες και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε καν τα λειτουργικά έξοδα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2014 ως αντιλαϊκό που δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στις ανάγκες ζωής της λαϊκής οικογένειας του δήμου αναδεικνύοντας τις πλευρές του που θα έχουν άμεσες συνέπειες στην τσέπη και στη ζωή του δημότη. Στον προϋπολογισμό του Δήμου Δίου-Ολύμπου του 2014 :
  •  Αποτυπώνεται η μείωση - σαν ποσοστό επί των εσόδων - των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και η αύξηση των τελών, φόρων και προστίμων. Μελετώντας κανείς τα νούμερα του προϋπολογισμού διαπιστώνει ότι τα έσοδα που προβλέπονται από δημοτικά τέλη, φόρους και πρόστιμα αντιστοιχούν περίπου στο 60% των εσόδων ενώ η κρατική χρηματοδότηση 
  •  Αποτυπώνεται η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, η μείωση του προσωπικού, η μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Δήμο, η αύξηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Οι προσλήψεις με δίμηνη απασχόληση αποτελεί πάγια τακτική στην υπηρεσία καθαριότητας αλλά και στον παιδικό σταθμό. Άλλωστε οι απολύσεις και οι ελλείψεις σε προσωπικό κάνουν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία δομών και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο άνοιγμα της πόρτας στους μεγαλοεπιχειρηματίες. 
  •  Αποτυπώνεται η τάση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και το «αλισβερίσι» με τους εργολάβους.
  •  Αποτυπώνεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής διοίκησης στην τοπική διοίκηση με μειωμένη χρηματοδότηση.
  •  Επιβεβαιώνεται και εδώ, αυτό που λέμε τα τελευταία χρόνια, ότι δεν υπάρχει πια τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά, τοπική διοίκηση - μακρύ χέρι του καπιταλιστικού κράτους. 
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο «Καλλικράτης», είναι συνέχεια μιας εικοσαετίας αντιδραστικών αλλαγών στη διοικητική δομή της χώρας. Ισχυρίζεστε συνήθως -γιατί έτσι σας βολεύει- ότι ο «Καλλικράτης» ατύχησε γιατί συνέπεσε με την κρίση και δεν προχωράει εύκολα, όταν έχουμε τη μείωση των πόρων, γιατί κινδυνεύει η πτώχευση της χώρας. Για μας, αυτό πρόκειται για μια πολιτική απάτη, αφού επιδιώκετε να θολώσετε τα νερά, να καλύψετε το κύριο, ότι δηλαδή και εσείς, οι δημοτικές αρχές τόσα χρόνια συμμετέχετε στον πόλεμο στηρίζοντας το σύστημα που έχει εξαπολύσει πόλεμο σε βάρος της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, η κυβέρνηση και γενικά οι μηχανισμοί της.
Στις δακρύβρεχτες τοποθετήσεις «τι να κάνουμε, διαχειριζόμαστε τη μιζέρια μας», ή αυτό που συνήθως επικαλούνται ότι ο προϋπολογισμός είναι αναγκαστικός και υποχρεωτικός διαφορετικά δε θα μπορεί η Διοίκηση να κάνει καμία κίνηση ή δοσοληψία, εμείς επαναλαμβάνουμε τον εθνικό μας ποιητή: «Ο καθείς και τα έργα του».
Στην ερώτηση που θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα, απαντάμε πως μπορεί να βρεθούν πρώτα
και κύρια από την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του Φ.Π.Α στα είδη πολυτελείας, επιστροφή των παρακρατηθέντων ΚΑΠ.
Όλο αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης προϋποθέτει οργανωμένο μαζικό αγώνα που θα παλεύει όχι μόνο για την βελτίωση της καθημερινότητας του αλλά και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που ο λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, προϋποθέτει επίσης ένα κίνημα που από την πλούσια πείρα του θα βγάζει συμπεράσματα, θα καταφέρνει να μην παγιδεύεται και να αποκαλύπτει τον εχθρό του όποιο προσωπείο κι αν φορέσει αυτός για να τον ξεγελάσει.
Καλούμε το λαό του Δήμου Δίου-Ολύμπου να αντιπαλέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική του κράτους του κεφαλαίου και της Δημοτικής Αρχής. Αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, θα ακολουθήσουν και άλλα, είτε με «μνημονιακές», είτε με «αντιμνημονιακές» κυβερνήσεις, είτε με «μνημονιακές», είτε με «αντιμνημονιακές» δημοτικές αρχές, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια. 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Η Δημοτική Σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης και φίλος του Στάλιν Chiaureli

Michael Edisherovich Chiaurel
O Σοβιετικός αυτός σκηνοθέτης, έκανε αρκετά μεγαλοπρεπή έργα : «Το μεγάλο φως», «Το αείμνηστο 1919», «Η πτώση του Βερολίνου.» …
...Αλλά σίγουρα το αριστούργημά του και έτσι διώκεται και λογοκρίνεται «Ο όρκος», μια βιογραφία για τον Στάλιν και τη Σοβιετική επανάσταση (μπόρεσα να βρω ένα μικρό μόνο κομμάτι σε όλο το δίκτυο).
Η ταινία αρχίζει με το θάνατο του Λένιν και συνεχίζει τη μάχη στο εσωτερικό του κόμματος ενάντια στον Μπουχάριν και ο Κάμενεφ, η συζήτηση σχετικά με την εκβιομηχάνιση και ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος.
Πήρε το βραβείο «Στάλιν» το 1947 και το χρυσό μετάλλιο Βενετία. Πήρε επίσης και κρυστάλλινη σφαίρα στο Κάρλοβι Βάρι:
==========
============
=========
========Η πτώση του Βερολίνου
===========
======αν το κόβει η Γκουγκλ πατήστε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=1AHUQ1QRVn4=====
===========
===========

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Φθηνό, επαρκές νερό άρδευσης όχι στο δημοτικό φόρο!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 5/11/2013 ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων που θα πλήξει με ένα ακόμη μόνιμο χαράτσι το συνεχώς μειωμένο αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα, η Διοίκηση του Δήμου Δίου - Ολύμπου εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το διπλασιασμό σχεδόν των τελών άρδευσης του πρώην δήμου Δίου.
Την ώρα που η νέα ΚΑΠ 2014-2020 μειώνει δραματικά τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη Γεωργία περισσότερο από 15% και τις επιδοτήσεις, ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, προχωράει η άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 1-1-2014 με το κράτημα των λογιστικών βιβλίων, τις εξευτελιστικές τιμές, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους, την συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων μέσων και εφοδίων -οδηγώντας χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στον αφανισμό-, η Δημοτική Αρχή γίνεται το μακρύ χέρι του κράτους στην τοπική κοινωνία.
Οι κοκορομαχίες και τα κροκοδείλια δάκρυα ανάμεσα στους συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης είναι ο φερετζές για τις παρατάξεις και τα κόμματά τους, αφού οι πολιτικές που στηρίζουν, η προσήλωσή τους στην ΚΑΠ και την ΕΕ, η μετατροπή του νερού από φυσικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα, είναι οι βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης.
Όσες προβιές «ανεξάρτητου» κι αν φορέσουν σήμερα, με σκοπό να ψαρέψουν σε θολά νερά και να περιορίσουν τις αντιδράσεις των δημοτών μπροστά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, δεν μπορούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Άλλωστε οι αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση – ο χτεσινός «Καποδίστριας» και ο σημερινός «Καλλικράτης» που πιστά υπηρετούν-, δε σημαίνουν τίποτα άλλο παρά αρμοδιότητες χωρίς πόρους, νέοι φόροι στα λαϊκά στρώματα, ξεπούλημα της δημόσιας - δημοτικής περιουσίας. Σήμερα είναι ξεκάθαρο περισσότερο από ποτέ, ότι ο «Καλλικράτης» είναι το εργαλείο για την εφαρμογή αντιλαϊκών-αντεργατικών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, για την επιβολή πρόσθετων χαρατσιών. Η λογική της ανταποδοτικότητας και το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα που έθεσαν, ότι εάν δεν ισοσκελιστούν τα έσοδα-έξοδα δε θα περάσει ο προϋπολογισμός του 2014 είχε ως μοναδικό σκοπό να παρθεί μια απόφαση «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Όσο «φιλεύσπλαχνοι» και «ευαισθητοποιημένοι» κι αν θέλουν να εμφανιστούν τώρα, έχουν ευθύνη, γιατί κυβέρνησαν και κυβερνούν τόσα χρόνια τον τόπο, αλλά δεν ιεράρχησαν τις ανάγκες του και δεν προχώρησαν σε έργα υποδομής, έργα εξυπηρέτησης των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, παρά αρκέστηκαν σε έργα βιτρίνας και αμφιβόλου αναγκαιότητας.

Όσα σενάρια και προτάσεις κι αν ακουστήκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν με «μπακαλίστικη λογική», με το πώς αντιλαμβάνεται το ζήτημα ο καθένας, (ακόμα και security για τις πομώνες ακούστηκε) χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη που να εστιάζει σε τεχνικά έργα και στον τρόπο εμπλουτισμού των υπόγειων και επίγειων υδάτων, ούτε στην αναγκαιότητα προστασίας των δασών, που συμβάλλουν καθοριστικά στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Καμιά κουβέντα για την έλλειψη των απαιτούμενων αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή. Άλλωστε η υποβάθμιση των υπηρεσιών της άρδευσης θα οδηγήσει με μαθηματικό τρόπο στην ιδιωτικοποίηση του τομέα αυτού.
Σαν ώριμο φρούτο θα πέσει η παράδοση της υπηρεσίας αυτής σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, οπότε -αργά ή γρήγορα- η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε νέες δραματικές αυξήσεις των τιμολογίων με γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η προσωρινή αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής με αύξηση των τελών σε 5€ το στρέμμα για κάθε καλλιέργεια, έχει απλά να κάνει με την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, λόγω της μαζικής παρουσίας των συνδημοτών μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε τους δημότες να μην εφησυχάζουν, να μην επαναπαύονται σε προτάσεις – παγίδες για την δημιουργία επιτροπών. Είναι ένας κάλπικος τρόπος να «θαφτεί» το θέμα. 

Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου επανειλημμένα έχει διατυπώσει θέσεις για την άρδευση:

• Δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα διαχείρισης του νερού, που θα αντιμετωπίζει το νερό όχι σαν εμπόρευμα, αλλά ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση, την ανάπτυξη της κοινωνίας προς όφελος των παραγωγών και των δήμων.
• Επεξεργασία ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής που θα αφορά στην έρευνα, προστασία, στις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της περιοχής.
• Σχεδιασμό και υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων υποδομής που θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν την εμφάνιση φαινομένων λειψυδρίας, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα (φράγματα, ταμιευτήρες, κλπ.).
• Λήψη μέτρων προστασίας της ποιότητας των νερών με ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων σε διαρκή αντιπαράθεση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών, που κερδοσκοπούν ασύστολα προωθώντας διαχρονικά τη «σπατάλη χρήσης» αυτών των εφοδίων.
• Προστασία των δασών που ευνοεί τη συγκράτηση των νερών και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
• Εκσυγχρονισμό των αρδευτικών - υδρευτικών δικτύων και κατασκευή νέων σύγχρονων για να μειωθεί η απώλεια νερού.

Άμεσα διεκδικούμε:

Μείωση των τελών άρδευσης 50% από τις περσινές τιμές, όση και η μείωση του αγροτικού εισοδήματος με όποιον τρόπο κι αν αποφασιστεί να γίνει η τιμολογιακή πολιτική (ή με το στρέμμα ή με την ώρα), προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες βιοποριστικές τους ανάγκες.
Άμεση δημιουργία υπηρεσίας άρδευσης στο Δήμο και πρόσληψη εργαζόμενων με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι προσλήψεις των υδρονομέων με εποχιακές συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις-λάστιχο που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή είναι μια ακόμη επιβάρυνση των αγροτών μέσω των τελών. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Η Δημοτική Σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη ένταση στην Βουλγαρία

ΜΑΤ σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια.
Έχουν ήδη συλλάβει αρκετά άτομα.
Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, γίνονται σήμερα στο κέντρο της Σόφιας όπου εκατοντάδες Βούλγαροι φοιτητές πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο έξω από το κοινοβούλιο.
Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην παρακείμενη πλατεία στις 10:30 το πρωί. Εκτός από τους φοιτητές, και πολίτες ενώνονται στον αγώνα.
Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές προσπάθησαν να κάνουν μια ανθρώπινη αλυσίδα στην πίσω είσοδο του Κοινοβουλίου σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν στο εσωτερικό τους βουλευτές, η οποία οδήγησε σε συγκρούσεις με την αστυνομία που τους απώθησε βίαια.
Πολλά άτομα έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ μερικοί διαδηλωτές ξάπλωσαν στο έδαφος για να σταματήσουν τα περιπολικά της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε ξυλοδαρμούς και τους απομάκρυναν - ανέφερε το δημόσιο ραδιόφωνο, BNR.
Τεράστια η παρουσία των ΜΑΤ μπλοκάρισε την πίσω είσοδο με θωρακισμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας αφήνοντας έναν διάδρομο για τους βουλευτές του Κοινοβουλίου να βγουν και να εμποδίσουν τους διαδηλωτές από το να τους βλέπουν.
Βούλγαροι φοιτητές δίνουν όρκο να κλειδώσουν το Κοινοβούλιο.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.
Η κυκλοφορία στο κέντρο της Σόφιας έχει διακοπεί.
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Σόφιας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να «καταλάβουν» το Κοινοβούλιο και δήλωσαν βγαίνοντας από το κατειλημμένη πανεπιστημιούπολη, ότι διαμαρτύρονται στο δρόμο, ώστε  να ακουστεί η φωνή τους.
Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου του Βέλικο Τάρνοβο, της Φιλιππούπολης, του Νέου Βουλγαρικού Πανεπιστήμιου της Σόφιας, του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστήμιου των Δασών είναι μεταξύ των διαδηλωτών μπροστά από το κοινοβούλιο.
Οι φοιτητές είναι ανένδοτοι και δεν θα επιτρέψουν προβοκάτσιες και το μόνο που θέλουν είναι να ακουστούν.
Ζήτησαν και πάλι την παραίτηση της κυβέρνησης.
Κάποιοι από αυτούς εξήγησαν ότι ο αποκλεισμός του Πανεπιστημίου της Σόφιας επρόκειτο να αρθεί το πρωί της 13 Νοεμβρίου αλλά άλλοι λένε ότι η αποφάσισαν για το απόγευμα της Τρίτης.
Διαμαρτυρόμενοι φοιτητές από όλη τη Βουλγαρία  προσπαθούν να κλείσουν τις πόρτες του  κτιρίου του κοινοβουλίου της χώρας σε μια αντικυβερνητική αναταραχή που συνεχίζεται.


Μια ημέρα νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, η Πανεπιστημιούπολης της Σόφιας ξύπνησε πλήρως κατεχόμενη, οι πόρτες της κλειδωμένες με λουκέτα και αλυσίδες, σε μια δυναμική αντι-κυβερνητική διαμαρτυρία.


Το ριζοσπαστικό αυτό εγχείρημα έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν κατεχόμενο τμήμα της πανεπιστημιούπολης εδώ και τρεις εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσχάρσκι.
Η ακαδημαϊκή διαδικασία έχει τεθεί σε πλήρη στασιμότητα, καθώς οι διαδηλωτές δεν αφήνουν ούτε καθηγητές ή διοικητικό προσωπικό να περάσει.
Φοιτητές από 15 πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα καταλαμβάνουν σήμερα τα κτίρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον κέντρο-αριστερό συνασπισμό.
Η πρώτη από τις διαδηλώσεις ξεκίνησε όταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας κατέλαβαν Αίθουσα Διαλέξεων 272, είναι η μεγαλύτερη αίθουσα διδασκαλίας στο κτίριο Kliment Ohridski  στις 23 Οκτωβρίου.
Από τότε έχουν αποκλείσει το κτίριο, κάνοντας αποχή από τα μαθήματα.


Τουλάχιστον 3 άτομα συνελήφθησαν Κυριακή καθώς χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους της βουλγαρικής πρωτεύουσας Σόφιας, ζητώντας την παραίτηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Ορεσχάρσκι.
Οι διαδηλωτές επέλεξαν τη συμβολική ημερομηνία 10η του Νοέμβρη για να δείξουν την αγανάκτηση τους για την έλλειψη ηθικής στην πολιτική της Βουλγαρίας, 24 χρόνια μετά την ανατροπή του κομμουνισμού στη Βουλγαρία.


Η Κυριακή ήταν η 150ή ημέρα που οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά του Ορεσχάρσκι από τις 14 Ιουνίου και μετά από το διορισμό του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Delyan Peevski επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας για την Εθνική Ασφάλεια.


Αποκατάσταση Peevski ως βουλευτή μετά την παραίτησή του από το Οργανισμό για την Ασφάλεια προκάλεσε κατάληψη των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, η οποία κορυφώθηκε την Κυριακή.
Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι ο Ορεσχάρσκι, που υποστηρίζεται από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το φιλελεύθερο Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες αποτελούν την πιο οξεία μορφή επιρροής της λεγόμενης βουλγαρικής ολιγαρχίας στην πολιτική.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ποιος ήταν ο κουκουλοφόρος στην ΕΡΤ;

Νέα πρόσωπα σε παλιούς ρόλους.
Ο Νίκος Τσιμπίδας, δημοσιογράφος της ΕΡΑ και ο τελευταίος on air στην πρωινή εκπομπή την ώρα της επέμβασης, είπε ότι μπήκαν τα ΜΑΤ μέσα στο στούντιο και μάλιστα έξω από την πόρτα ήταν άντρες της ΟΠΚΕ με τα πολυβόλα. Εντολές έδινε κάποιος με πολιτικά. Κάποιος με πολιτικά και κουκούλα κινηματογραφούσε την «επιχείρηση». Υπέθεσε ότι ο τελευταίος είναι αστυνομικός. Πιστεύω πως δεν ήταν αστυνομικός, αλλά ήταν δημοσιογράφος-οπερατέρ, γιατί η ΟΠΚΕ δε σκαμπάζει από κινηματογράφιση. Δεν έβγαλε την κουκούλα για ευνόητους λόγους. Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να ξέρει από τους χώρους του δαιδαλώδους κτηρίου. Ήθελε προφανώς να δώσει αναφορά κάπου. Πού; Μήπως ήταν ο εισαγγελέας; Μάλλον όχι. Δε φοράν κουκούλες οι εισαγγελείς. Είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα; Χωρίς διακριτικά να γίνονται τέτοιες επιχειρήσεις βίας; Κουκούλα λοιπόν. Με τον τρομονόμο διώκεται. Όμως για κάποιους η κουκούλα είναι επιδερμίδα τους.
https://www.dropbox.com/s/mj63bpsee1fmay0/3.wma
https://www.dropbox.com/s/okjzy735wq4soc2/2.wma
https://www.dropbox.com/s/zp1ip39xwh07wwf/1.wma

Ε, αυτό δε θα τους περάσει. Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Ζούμε σε ένα αστυνομικό κράτος

Ντου στην ΕΡΤ!

Εδώ βλέπουμε την ΕΡΤ3 προς το παρόν... http://www.ertopen.com/apps/tv/ovp_et3.html

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πορεία ΠΑΜΕ - Πορεία ΓΣΕΕ

_____________________________________________________________________________________________

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Κατερίνη (φωτο - video)

Με ομιλία ανάμεσα σε συνθήματα και ταξικά τραγούδια ξεκίνησε σε η απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Ελευθεριας στην Κατερίνη. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.











Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σοβιετικές αφίσες - Viktor Koretsky

Οι άνθρωποι σπάζουν τα μονοπώλια.
Μια σπάνιας έμπνευσης σύνθεση,
όπου στο φόντο μιας τράπεζας ένας εργάτης,
αγωνίζεται να πνίξει το δολάριο. 
Victor Koretsky. Γεννήθηκε στο Κίεβο, σπούδασε στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Σχολής Εκπαίδευσης της Μόσχας. Επηρεασμένος από το έργο των καλλιτεχνών Rodchenko, Kloutis, Stenberg, αλλά κυρίως John Heartfield, στράφηκε προς τα γραφιστικά της πολιτικής τέχνης. Αποχτά γρήγορα το δικό του στυλ, μια πρωτότυπη σύνθεση ανάμεσα στη φωτογραφία και τη ζωγραφική, σε ένα αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Οι σοβιετικοί ανακάλυψαν τον νεαρό καλλιτέχνη το 1930 με την πρώτη αφίσα του, που ήταν ένας ύμνος στην αλληλεγγύη «Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών». Αφιερώνει την τεχνογνωσία του στην υπηρεσία του σοσιαλισμού. 
Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί αναπαραγωγή της Πράβδας, το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ, βγαίνει στους δρόμους, τα σχολεία, τα θέατρα, τους δημόσιους χώρους, τα εργοστάσια και το κόμμα. 
Το έργο του μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις κύριες περιόδους:
1. Του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις συνέπειές του: Έναν ύμνο στον πατριωτισμό και τη συντήρηση της δυσπιστίας έναντι των εγκλημάτων της ναζιστικής Γερμανίας «εκδίκηση».
2. Εσωτερική πολιτική: με την μεταπολεμική περίοδο, Victor Koretsky λαμβάνει νέες οδηγίες. Δημοσιεύσεις με κίνητρο για την ανοικοδόμηση της χώρας που καταστράφηκε από την εισβολή: «Ο θρίαμβος στον πόλεμο, θα επικρατήσει μέσω της εργασίας», με ιδιαίτερη αξία της επιστήμης και το προϊόν εργασίας των εργαζομένων.
3. Πολιτική αντιαμερικανική στις διεθνείς σχέσεις: κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στο ύψος του σοσιαλιστικού συστήματος, η αντι-αμερικανική εκστρατεία των σπάνιων σε βία φαίνεται σχετικά με τα θέματα του Πολέμου της Κορέας και στη συνέχεια στον πόλεμο του Βιετνάμ, στο ρατσισμό, την CIA και τον καπιταλισμό γενικότερα. 
Το 1985 δημοσιεύθηκε το βιβλίο του «υπεύθυνος ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός» είναι το τελευταίο του είδους του. Στην πραγματικότητα, πιο κρυφά, μια άλλη σειρά περιλαμβάνει επίσης δώδεκα αφίσες με τίτλο «Το αιματηρό έμβλημα της CIA», που εκπονήθηκε από το τμήμα προπαγάνδας, και τυπώθηκε 18 Μάρτη του 1986, με συνέπεια, αμελητέα σε σύγκριση με την ιστορική πρόκληση σημάδεψε το τέλος της καριέρας του. 
Πράγματι, τέθηκε σε εφεδρεία για να διανεμηθεί ευρέως σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, μεταξύ Ρόναλντ Ρίγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στο Ρέικιαβικ, πάρθηκε η απόφαση να μπουν στο ψυγείο όλες οι εκτυπώσεις, με δεδομένες τις «θετικές» προχωρημένες διαπραγματεύσεις. 
Υψηλού επιπέδου και σημαντικές πολιτικές μέθοδες προπαγάνδας αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έχουν μόνο αρχειοθετηθεί, μείνει πολύ λίγα αντίτυπα.
Πέθανε στη Ρωσία το 1998, στην ανωνυμία, ενώ η προσφορά του απλώθηκε για 50 χρόνια στον ρωσικό λαό ...
Ο Σοβιετικός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Viktor Koretsky (1909-1998) δημιούργησε ένα έργο επιθετικό, με συναισθηματικά φορτισμένες εικόνες που άρθρωσε το κομμουνιστικό όραμα για τον κόσμο εντελώς αντίθετα από εκείνη των συμβατικών μορφών προπαγάνδας.
Οι σαγηνευτικές σκηνές του Koretsky για την επιβίωση και τα βάσανα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των σοβιετικών και άλλων λαών που αγωνίζονται για τα πολιτικά δικαιώματα και την ανεξαρτησία σε όλο τον κόσμο. Αυτό το όραμα ενός πολυπολιτισμικού κόσμου της κοινής θυσίας που προσφερόταν μια δυναμική εναλλακτική λύση στον κομψό καταναλωτισμό της Madison Avenue και τη Δύση. Σύμφωνα με πολλούς, μπορεί να θεωρηθεί «ως ένα είδος της κομμουνιστικής προβολής για ένα μέλλον που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.»
Έκθεση στο Σικάγο.
Αντλώντας από μια εκτεταμένη ιδιωτική συλλογή της σοβιετικής τέχνης και της προπαγάνδας, η έκθεση αυτή παρουσιάζει σχεδόν ενενήντα αφίσες, φωτογραφίες του Koretsky, καθώς και τις αρχικές μακέτες. Είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση του Μουσείου στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα επικεντρωθεί στον Koretsky, ο οποίος παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστος στη Δύση. Μαζί με μια δημοσίευση που εξερευνά τον αντίθετο, κοινό πολιτισμό προωθούνταν στο σοβιετικό μπλοκ και προβολή ταινιών. Το «Όραμα και κομμουνισμός» προσφέρει μια εντυπωσιακή νέα ερμηνεία της οπτικής επικοινωνίας στην ΕΣΣΔ.
Σειρά Ταινιών:
Η θεματολογία της έκθεσης θα επεκταθεί στον κινηματογράφο μέσα από προβολές των αγωνιστικών σοβιετικών ταινιών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου από του Κέντρο Σπουδών Κινηματογράφου.


Αφρική αγώνες. Αφρική νίκη!

Αμερικανική πολιτική. (εσωτερική- εξωτερική)

Αδελφότητα και ισότητα μεταξύ των εθνών.
























































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...