Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Το αληθινό πρόσωπο του εγκληματία Σ. Μπαντέρα

Απόσπασμα από την Komsomolskaya Pravda
Με το σύνθημα «Slava Ukraine, Geroiam slava» (Δόξα στην Ουκρανία, δόξα στους ήρωες) κάποτε χαιρετούσαν τα διαβόητα μέλη των ουκρανικών εθνικιστικών οργανώσεων «OUN» και «UPA». 

Είναι μια παλιά μόδα στην Ουκρανία που επανέρχεται. Ένα ξαναζεσταμένο σάπιο φαΐ. Αλλά πριν από χρόνια, κάτι που δεν θα μπορούσατε να ακούσετε στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου έδρασαν ο συνεργάτης των φασιστών Stepan Bandera και ο Roman Shujévich**. Όμως εδώ και λίγο καιρό έγιναν «ήρωες» (προς τιμήν των οποίων μάλιστα έχουν στηθεί μνημεία). Τώρα το σύνθημα που μπορεί να ακουστεί μέρα και νύχτα στο Κίεβο, είναι αυτό που έχει ονομαστεί «Euromaidán». Ενώ κάθε διαδηλωτής προσπαθεί να δείξει ότι οι οπαδοί του ναζιστή Σ. Μπαντέρας δεν είναι εγκληματίες, αλλά οπαδοί ενός «ολόκληρου» «Ήρωα της Ουκρανίας». 
Αλλά ποιος ήταν στην πραγματικότητα Stepan Bandera, που οι οπαδοί του γιόρτασαν τα γενέθλιά του, την 1η Ιανουαρίου, με πορεία, με πυρσούς και γιατί οι υποστηρικτές αυτών των φασιστικών εγκληματιών είναι όλο και περισσότεροι στην Ουκρανία;
Πανό των SS «Γαλικία». «Υπερασπίστηκαν την Ουκρανία».

Μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις του Alexander Diukov (Ρώσος ιστορικός και δημοσιογράφος).:

Οι «banderistas» στην Μαϊντάν, όπως ο Stepan Bandera* και οι «συνάδελφοί» του πολέμησαν για την «ανεξαρτησία» της Ουκρανίας, ενάντια στα σοβιετικά στρατεύματα, μαζί με τους Γερμανούς. Ήταν πραγματικά έτσι;
Ας εστιάσουμε στο πρόσωπο του Stepan Bandera. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος προσωπικά ποτέ δεν πολέμησε κανέναν. Αμφιβάλλω αν είχε στα χέρια του ποτέ ένα όπλο, ακόμη και αν μπορεί και να είχε, σίγουρα ποτέ δεν έλαβε μέρος ή δράση.
Η βιογραφία του αποτελείται από τρεις διαφορετικές περιόδους:
Στεπάν Μπαντέρα!

Η πρώτη σχετίζεται με τη δραστηριότητα εναντίον των πολωνικών αρχών, διότι όπως γνωρίζουμε, στο μεσοπόλεμο η δυτική Ουκρανία ήταν μέρος της Πολωνίας. Αυτή ήταν μια τρομοκρατικού τύπου δραστηριότητα, η οποία έληξε με την επάξια φυλάκιση του Μπαντέρα από τους Πολωνούς.


Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε το 1939, όταν απελευθερώθηκε από τη φυλακή και ως ηγέτης της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών» συνεργάστηκε ενεργά με τους Ναζί, κατά την προετοιμασία των ένοπλων εξεγέρσεων στη δυτική Ουκρανία (τότε και Σοβιετική) και παράνομων δραστηριοτήτων (όχι ως μαχητής, αλλά ως ηγέτης). Τα σχέδια της «OUN», προέβλεπαν όχι μόνο δράση κατά της σοβιετικής εξουσίας, αλλά περιελάμβαναν και τη εξόντωση των στοιχείων που φάνηκαν άπιστοι σε αυτούς: Πολωνοί, Εβραίοι, Ρώσοι.
Αυτά υπάρχουν σε λεπτομερή - τέλεια ντοκουμέντα - σχέδια, που μας δίνουν την εικόνα των πεδίων συγκέντρωσης για όλη αυτή την «άδικη», εξόντωση και τη δίωξη λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής. Μετά την επίθεση της Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση, η «OUN» έδρασε σε εφαρμογή των σχεδίων αυτών.
Ήδη το καλοκαίρι του 1941 σε όλη την Δυτική Ουκρανία συνέβησαν πογκρόμ και δολοφονίες Εβραίων και Πολωνών. Εφάρμοσαν επιμελώς τα σχέδια που υπαγορεύτηκαν από τον Stepan Bandera. Την ίδια στιγμή, η «OUN» προσπαθεί να διακηρύξει τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης Ουκρανίας, η οποία θα πρέπει να είναι ένα είδος γερμανικού προτεκτοράτου τύπου Κροατικού κράτους, αλλά εξωτερικά να διατηρήσει την εμφάνιση της ανεξαρτησίας, με τη δική της κυβέρνηση.
Οι νοσταλγοί. Διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ.
Αλλά στα σχέδια των Ναζί η ανεξαρτησία είχε περικοπεί. Και μετά οι υποστηρικτές του Stepan Bandera προσπάθησαν να διακηρύξουν ανεξαρτησία στη Lvov, ο Bandera κρατήθηκε προσωρινά σε κατ' οίκον περιορισμό, αλλά στη συνέχεια η «Abwehr» θα κλείσει την συνεργασία της με την «Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών».
Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν μόνο για προπαγάνδα, μέχρι τα μέσα του 42 τα μέλη της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών». Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι και οι κατευθυντήριες γραμμές της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών», δεν πληρούν τις βασικές οργανωτικές δομές. Αποτελούνται κυρίως από αγρότες, οι οποίοι βλέποντας τα αίσχη που διέπραξαν οι Ναζί στην Ουκρανία ήθελαν να τους πολεμήσουν.

Η τρίτη. Εάν οι ηγέτες της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών», δεν είχαν αντιδράσει εγκαίρως θα είχαν χάσει κάθε επιρροή στην δυτική Ουκρανία. Έτσι, έπρεπε να δημιουργήσουν στα τέλη του 42, αρχές του 43, ένοπλες ομάδες που αργότερα θα μετονομαστούν σε ουκρανικός επαναστατικός στρατός (UPA).
Μπαντέρα.
Μπορούν τα όμορφα συνθήματα για ανεξαρτησία να δικαιολογήσουν τη μαζική δολοφονία;
Είναι η UPA που πολέμησε τους Ναζί;
Δυστυχώς όχι.
Απλά δημιουργούν εντυπώσεις, δεν κατευθύνονται προς τον αγώνα κατά των κατακτητών, αλλά για να τρέξουν την εθνοκάθαρση, σύμφωνα με τα προπολεμικά σχέδιά τους. Κυρίως σε βάρος των Πολωνών που ζουν στην Volhynia και τη Γαλικία. Αυτό είναι μια φοβερή σελίδα που έμεινε στην ιστορία ως «σφαγή της Volhynia», όταν ολόκληροι λαοί, με όλους τους κατοίκους τους, είχαν σβηστεί από το πρόσωπο της γης.
Οι ευρωπαϊστές! 
Αλλά σήμερα οι banderistas, οι οποίοι συγκεντρώνονται στο κέντρο του Κιέβου Μαϊντάν, είναι πεπεισμένοι ότι αυτά τα κατεστραμμένα χωριά και η εξόντωση των Εβραίων και των Πολωνών, ήταν έργο των πρακτόρων του NKVD, που ήταν μεταμφιεσμένοι banderistas ...;
Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η δολοφονία των Εβραίων στην Πολωνία από το 41 - 43, ήταν η δουλειά των μελών της «OUN».
Είναι γελοίο να φανταστεί κανείς ότι σε μια περιοχή που καταλαμβάνεται από τους Ναζί, η NKVD με τους banderistas ήταν όμοιοι και εξόντωσαν ολόκληρα πολωνικά χωριά.

Μερικά «κατορθώματα» των «ανταρτών» στον αγώνα τους για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Kavkazpress

Η εθνοκάθαρση των μη-δυτικών Ουκρανών κατά το 43-44 στην Ουκρανία, ήταν χειρότερη από ότι αυτή κατά των Πολωνών (οι Πολωνοί ήταν εθνική πλειοψηφία)). Οι χασάπηδες της OUN-UPA χρησιμοποίησαν το σύνθημα της ανεξάρτητης Ουκρανίας.
Τι κάναν στους Ουκρανοί του Μπαντέρα η οικογένεια του χωριού Kleschinski Posiarkov, της περιοχής Lvov; (φ/α στο παραπάνω λινκ)
Ή η γυναίκα αυτή  με τα δύο παιδιά της (η οικογένεια Popel) χωριό Busche. Και οδήγησαν στο έγκλημα τους banderistas;
Είχαν λάθος εθνικότητα.
Αυτή είναι η οικογένεια Shaier. Η μητέρα και οι δύο γιοι της, χάθηκαν από το σπαθί στο σπίτι τους στο χωριό Vladinopole το 1943. Τρία ακόμη θύματα της σφαγής των 80 χιλιάδων Πολωνών.
30 Αυγούστου 1943, η UPA, με επικεφαλής τον Ιβάν Klimchak, που ονομάστηκε ο «φαλακρός» εξόντωσε όλους τους κατοίκους του χωριού Ostrovetskaya Βόλια.
Περήφανοι οι Ουκρανοί εθνικιστές έσφαξαν 529 άτομα, εκ των οποίων 220 ήταν παιδιά;
Οι Ναζί UPA είχαν μάθει καλά από τους Γερμανούς, τη λογική που υπαγορεύει ότι η γενοκτονία δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά ζωντανά. Το «σημείο», πριν από την είσοδο της UPA είχε την επιγραφή «politsai» (Polizei), που εξυπηρετούσε τους Γερμανούς και το τάγμα 103 «Schutzmannschaft», όπως επίσης είχε το «Polizei» ο διοικητής της UPA, Roman Shujévich (Τάγμα 201).
Zalese Koroletskoe Village (Ternopil περιοχή) στις 7 Φεβρουαρίου 1944:
Μια ακόμη μακάβρια υπόθεση, μια ομάδα της UPA επιτέθηκε στο χωριό, προκειμένου να εξολοθρεύσει το σύνολο του πολωνικού πληθυσμού. Περίπου 60 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά που ήταν κλειδωμένα σε έναν αχυρώνα, κάηκαν ζωντανοί. Οι χασάπηδες της UPA ήταν μπροστά από την εποχή τους, χρησιμοποιώντας για την εξόντωση άμαχου πληθυσμού όλων των ειδών τα εργαλεία, όπως τσάπες και πριόνια.

Στο βάθος οι σημαίες της ΕΕ. Και το άνθος που χαιρετά αρχαιοελληνικά!
70 χρόνια αργότερα, θα πρέπει να δούμε και τους ιδεολογικούς κληρονόμους αυτών των «ηρώων», να ξηλώνουν το άγαλμα του Λένιν, υπό τις επευφημίες της ΕΕ και των ΗΠΑ καθώς και του Γεωργιανού  σαλτιμπάγκου, εξυμνώντας τη «μνήμη» τους σε κάθε γωνιά.
Αυτές τις «απελευθερωμένες περιοχές» (και τώρα επίσης στο κέντρο του Κιέβου), υπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των Αμερικανών γερουσιαστών, Πολωνών! προέδρων! και άλλων «αγωνιστών» για «ελευθερία και δημοκρατία» προβάλουν τα ΜΜΕ της ΕΕ …


*--Ο Stepan Bandera θεωρείται η κορυφαία προσωπικότητα του Ουκρανικού Εθνικιστικού κινήματος. Συμμετείχε στην ηγεσία της οργάνωσης των Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) της Γαλικίας (Δυτική Ουκρανία). Μετά την έναρξη της επίθεσης της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας στην επικράτεια της ΕΣΣΔ, επιδίωξε την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Οι συνεχείς διαμάχες στο εσωτερικό των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών σχετικά με τους Σλαβικούς πληθυσμούς και το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας καθώς και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις Εθνικιστικές ηγεσίες περιοχών που μόλις είχαν απελευθερωθεί από τον Στάλιν και τον Μπολσεβικισμό οδήγησε στην σύγκρουση.

**...Το 1939 το Τάγμα υπό την ηγεσία του Shujiévich «Nachtigall» της Βέρμαχτ, που σχηματίζεται από Ουρανούς. Τον Οκτώβριο του 1941 είναι βοηθός επικεφαλής του Τάγματος 201 των ουκρανικών βοηθητικών στην αστυνομία και τον Μάρτιο του 1942 συμμετέχει σε δραστηριότητες κατά ανταρτών στην Λευκορωσία.
Από το Δεκέμβριο του 1943 ο Shujiévich είναι ο υπέρτατος επικεφαλής του ουκρανικού επαναστατικού στρατού (UPA). Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίζει τον πόλεμο για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
Το 1950 εκτελείται σαν συνεργάτης των ΝΑΖΙ από την NKVD .
Στον Román Shujiévich απονεμήθηκε μετά θάνατον ο τίτλος του Ήρωα της Ουκρανίας από τον πρόεδρο Γιούσενκο στις 12 Οκτώβρη του 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...