Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ουκρανία: Μη αναστρέψιμες διαδικασίες - Αναγνώριση των φασιστών του Μπαντέρα - Απαγόρευση του ΚΚΟ


Πρωτοφανής σε θράσος απόφαση της χούντας του Κιέβου για σύνταξη των συνεργατών των Ναζί

Ο Πρωθυπουργός της ΛΔ του Ντονέτσκ, Ζαχαρτσένκο.
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας με την απόφασή του να αναγνωρίσει τα μέλη των OUN-UPA ως «μαχητές της ελευθερίας» ξεκίνησε μη αναστρέψιμες διαδικασίες που οδηγούν στην πλήρη διάλυση της χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.
Η Βουλή «Verkhovna Rada» ενέκρινε την Πέμπτη ένα νόμο που αναγνωρίζει στους φασίστες της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών» και του «Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού». (UPA) ότι πάλευαν για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον εικοστό αιώνα και παράσχει στα μέλη τους το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (σ.σ. τους δίνει σύνταξη). «Αυτή η προσπάθεια να κάνουν ήρωες αυτούς τους φασίστες δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φάρσα, μια σιχασιά και αηδία -.. αυτό είναι το συναίσθημα που προκαλεί σε κάθε άνθρωπο που έχει ιστορική μνήμη γιατί σήμερα γιορτάζεται η νίκη του φασισμού στην Ουκρανία! Πολύ σύντομα η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ουκρανίας θα καταλάβει ότι η χώρα καταστρέφεται, οι ουκρανικές αρχές ξεκίνησαν μια μη αναστρέψιμη διαδικασία που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της χώρας» , - δήλωσε ο Αλέξανδρος Ζαχαρένκο. Μπορεί κανείς να συμφωνεί απολύτως ότι οι συνέπειες της σημερινής δέσμης νόμων θα είναι περίπου οι ίδιες με τη νομοθετική προσπάθεια του περασμένου έτους για την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας που οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο και την ήττα των φασιστών του Κιέβου. Είναι σαφές ότι μια τέτοια νομοθεσία, ακόμη και οι πιο ευέλικτοι συνήγοροι δεν μπορούν να την εξηγήσουν με σαφήνεια, καθώς και την ανάγκη για μια τέτοια συνύπαρξη της περιοχής του Donbass με την Ουκρανία. Το Κίεβο (με τη συγκατάθεση των ΗΠΑ) θα συνεχίζει σκόπιμα να γκρεμίζει τις γέφυρες, για να εμποδίσει κάθε συμβιβαστική εκδοχή, κάνοντας όλα τα χατίρια στους Αμερικανούς ή στους εγχώριους υποκινητές, που τώρα εκπροσωπούν την Ουκρανία. Η Ουκρανία, αν δεν αποβάλει τα καθάρματα τα οποία βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Μια τέτοια συμπεριφορά από τη μία πλευρά φέρνει τον πόλεμο, και από την άλλη, η γραμμή αυτή θα ακολουθηθεί σίγουρα από μια γενική αύξηση της κοινωνικο-πολιτικής αστάθειας του όλου συστήματος. Αυτή η νομοθεσία θα διευκολύνει μια καθαρά κατασταλτική μέθοδο, όπως η αναζήτηση για «εγχώριους αυτονομιστές», καθώς θα ξεκινήσει ένα πογκρόμ ενάντια στους αντιφρονούντες στην Ουκρανία. Ο φασισμός στην Ουκρανία κέρδισε πραγματικά. Απέτυχε να κερδίσει όμως στην Κριμαία και το Donbass. Πόσο καιρό κρατήσει ο «Θρίαμβος της Θέλησης» (βλ. Triumph des Willens που ήταν προπαγανδιστική ταινία του Χίτλερ, το 1935) των Ουκρανών φασιστών στην υπόλοιπη Ουκρανία, θα το δούμε στο εγγύς μέλλον. Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι να πιστεύουμε ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας «Peremoga»(*) για την Ουκρανία θα είναι θανατηφόρες.

Προκλητική απαγόρευση του ΚΚΟ


Η ασπίδα είναι διαστάσεων 13x8 μέτρων.
Πρόσφατα, η φασιστική και παράνομη χούντα του Κιέβου έβγαλε παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανία και τη χρησιμοποίηση των συμβόλων του. Το επόμενο βήμα είναι να γκρεμίσει το τεράστιο μουσείο-μνημείο 102 μέτρων και 530 τόνων από ανοξείδωτο ατσάλι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στην ασπίδα αναπαρίσταται το σύμβολο της ΕΣΣΔ. Μήπως θα γκρεμίσουν και το σφυροδρέπανο 9 τόνων ατσαλιού;

(*)[Σημείωση από τον μεταφραστή: "Peremoga" είναι η ουκρανική λέξη για «νίκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...