Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Κουβανέζικο σκεύασμα θεραπεύει το διαβητικό πόδι

ΑΒΑΝΑ, 16 Απριλίου.  Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι που έπασχαν από έλκη «διαβητικό πόδι» σε 26 χώρες έχουν θεραπευτεί επιτυχώς τα τελευταία επτά χρόνια, με τον Κουβανικό φάρμακο βιοτεχνολογίας Heberprot-P, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στο 16ο Εθνικό Εργαστήριο έγινε συνάντηση για την θεραπεία σε διαβητικούς ασθενείς, πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην ανατολική πόλη της Κούβας Σαντιάγκο ντε Κούβα, ειδικοί στον τομέα υπογράμμισαν την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στη μείωση των ακρωτηριασμών και την σωτηρία των κάτω άκρων.

Απευθυνόμενος σε ημερίδα την Τετάρτη, ο Jorge Berlanga, εφευρέτης του φαρμάκου, δήλωσε σε Αμερικανούς ακαδημαϊκούς και ειδικούς ιατρούς που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την θεραπεία.

«Υπάρχει μια κρίσιμη μάζα των επαγγελματιών, (συμπεριλαμβανομένης) χειρουργών ποδιού, που θέλουν να δοκιμάσουν την κουβανική φαρμακευτική αγωγή, επειδή την αναγνωρίζουν ως πιθανή εναλλακτική λύση για τη μείωση του ποσοστού των ακρωτηριασμών που αυτή η επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ,» είπε ο Berlanga.

Η εκτελεστική συντονιστής του προγράμματος, Osvaldo Reyes, τόνισε την επικράτηση της κατάστασης, λέγοντας κάθε χρόνο στην Κούβα και μόνο προκύψουν περισσότερες από 18.000 νέες περιπτώσεις.

Το φάρμακο αναπτύχθηκε από τη βιομηχανία της βιοτεχνολογίας της Κούβας αποκλειστικά για τη θεραπεία των διαβητικών προβλημάτων στα πόδια και να μειώσει την ανάγκη για ακρωτηριασμό.

Κάθε χρόνο, μεταξύ 15 τοις εκατό και 30 τοις εκατό των διαβητικών ασθενών με έλκη ποδιών υπόκεινται σε ακρωτηριασμό, αφού προηγείται συχνά από λοιμώξεις και γάγγραινα.

Το κύριο δραστικό συστατικό Heberprot-P, που αναπτύχθηκε στο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) είναι ανασυνδυασμένη ανθρώπινη αυξητική ορμόνη που εφαρμόζεται απευθείας στο έλκος μέσω ένεσης.

Η ορμόνη προάγει την επιδερμική ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης και μειώνει τον κίνδυνο του ακρωτηριασμού.

Το φάρμακο, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά το 2007, θεωρείται μία από τις μεγάλες επιτυχίες της βιομηχανίας βιοτεχνολογίας της Κούβας.

Πηγή: Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...