Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς να καταγγείλεις τη Βόρεια Κορέα. Έχουμε αποκηρύξει τον παλιό κόσμο ...

1. Πες για όλες τις όμορφες φωτογραφίες από το μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου* και τα βίντεο της Κορέας «show-off» και «προπαγάνδα». Εκθέτουν την απόκρυψη της αλήθειας - απαιτείται έντονη λάσπη!

2. Σαν «αντι-προπαγάνδα» για την έλλειψη υλικού, είναι καλύτερα να λανσάρεις φωτογραφίες του Βιετνάμ της δεκαετίας του '60 ή της Καμπότζης του '70. Και αν θέλεις απ’ την Κορέα, κατά την ιαπωνική κατοχή.

3. Πες για τις εικόνες των αγροτών σε βρώμικες φόρμες με το φτυάρι στο χέρι ό, τι είναι πιθανώς πολιτικοί κρατούμενοι σε σκληρή εργασία.

4. Κάτω από την φωτογραφία των ίδιων αγροτών, την Κυριακή με ένα καθαρό κοστούμι, σε ένα αγροτικό κέντρο αναψυχής ή σε μια συνεδρίαση του κόμματος, να γράψεις κάτι για καλοπέραση της κομματικής νομενκλατούρας.

5. Βάλε τη φωτογραφία από παραγκούπολη της Σεούλ και υπέγραψε «φτωχογειτονιές της Πιονγιάνγκ.»

6. Να θυμάσαι αυτόν που έντονα υπερασπίστηκε το σύστημα: Για κάθε πολίτη ντυμένο με άθλιο τρόπο στη Βόρεια Κορέα - Πες για τη μειονεκτική θέση των καταπιεσμένων, είναι θύμα του σοσιαλισμού, μια ζωντανή μαρτυρία για την διαφθορά του συστήματος...
Για κάθε άντρα με άθλιο τρόπο ντυμένο στη Νότια Κορέα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες - παρίες, να λες είναι ηττημένος, τεμπέλης, είναι ο ίδιος που φταίει που δεν έχει ακόμη γίνει ένας ολιγάρχης ή ακόμα και ένας έμπορος ναρκωτικών. Το σύστημα εδώ δεν θα το κατηγορήσεις, δεν φταίει αυτό, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα!

7. Επίσης, να θυμάσαι ότι κάθε καλοντυμένος άνδρας στη Βόρεια Κορέα - είναι «ελίτ του κόμματος», «νομενκλατούρα (επέλεξε: αιματηρός συγγενής - γιος νομενκλατούρα, νομενκλατούρα σύζυγος, μητέρα νομενκλατούρα, μεγάλος - θείος νομενκλατούρα), εκμεταλλευτής και καταπιεστής.
Για τις ελίτ στις καπιταλιστικές χώρες - πες είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες που πήραν μόνοι τους και με τον ιδρώτα τους την οικονομική δύναμη και την καλοπέραση, καμία αμφιβολία! οι άνθρωποι είναι κρύσταλλο! σε ειλικρίνεια και υψηλές νοητικές ικανότητες!

8. Θυμήσου και επανέλαβε συχνά το κύριο επιχείρημά για την πείνα στην ΛΔΚ.
Στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει πείνα, γιατί υπάρχει δημοκρατία ούτε υπάρχει οικογενειοκρατία, το βασίλειο είναι παράδοση - θεσμός κι ας είναι η Ελισάβετ η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με τον ιδρώτα της. Αν σου αναφέρουν γεγονότα από τις επίσημες πηγές των ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να προσπαθήσεις να τραβήξεις την προσοχή από το θέμα, ουρλιάζοντας ότι είναι Κομμουνιστική δημαγωγία, πες να πάνε να δανειστούν στις τράπεζες. Δεν έχουν τράπεζες να δανειστούν, όλα είναι κρατικά, τους τα δίνει το κράτος

9. Ισχυρισμός ότι η ΛΔΚ βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση, ότι ποτέ δεν μάθουν εκ των προτέρων με πόσες χώρες έχει διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις, και πώς πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Διαφορετικά, ο κίνδυνος να παραμείνεις εκ των προτέρων χωρίς ένα επιχείρημα υπάρχει και εδώ πάει το επιχείρημα με τις τράπεζες - ειδικά στους ανέργους μην τους πεις ότι εκεί δεν υπάρχουν.

10. Ακόμη και αν δεν βγάλεις με το προηγούμενο άκρη, να εξακολουθήσεις να λες ότι η Βόρεια Κορέα είναι απομονωμένη από τον κόσμο, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία - είναι «ολόκληρος ο κόσμος».

11. Η Νότια Κορέα σε «Γάγγη Style» - είναι αναμφισβήτητα το αποκορύφωμα της σύγχρονης κορεατικής κουλτούρας, η οποία μπορεί να οδηγήσει ως μια οπτική απόδειξη της ανωτερότητας της Νότιας Κορέας. Αν και δεν έχεις ακούσει, μπορείς να είσαι περήφανος για τις γνώσεις σου για την Ασία.

12. Να θυμάσαι: η Βόρεια Κορέα δεν έχει τίποτα, γιατί δεν το ξέρω. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πρόβλημα της Βόρειας Κορέας, αφού εξάλλου δεν είναι στις αναμνήσεις σου.

13. Μη διαστάσεις να αναφερθείς στην Irina Lankova, τον διακεκριμένο δημοσιογράφο Golovin, έναν εξέχοντα ρουφιάνο της Νότιας Κορέας, στην εξέχουσα εφημερίδα Chosun Ilbo, στην εξαιρετική ιστοσελίδα Daily NK. Και ευλαβικά πίστευε όλα τα στοιχεία των διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα (MKO).

14. Ποτέ μην διαβάσεις ιστορικούς, επιστήμονες, καθηγητές.

15. Να θυμάσαι: στη δημοκρατία της Νότιας Κορέας, όλοι είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει εφημερίδα «Hankyoreh Sinmun» και ο μαρξιστής ιστορικός Kang Man Gil, ποτέ δεν φυλακίστηκε για ένα ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα και για την δημοσίευσή του για τις τοποθεσίες της Βόρειας Κορέας. Ποτέ μην διαβάσεις το κείμενο του νόμου της Νότιας Κορέας για την εθνική ασφάλεια.

16. Και ποτέ μην συγκρίσεις το σύνταγμα της Βόρειας με αυτό της Νότιας ή ακόμα και με αυτό της χώρας σου. Όσα γράφουν δεν τα τηρούν, αφού ξέρεις πως και στην χώρα σου το σύνταγμα δεν τηρείται. Θα το τηρήσουν οι κομουνιστές;

17. Σε γενικές γραμμές δεν εμπιστεύεσαι τα λόγια των ανθρώπων που επισκέφθηκαν τη ΛΔΚ και ότι έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια - είδαν μόνο προπαγάνδα και επίδειξη. Πίστεψε μόνο τους ειδικούς, οι άνθρωποι που ζουν στον «ελεύθερο κόσμο» δεν έχουν ποτέ δει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας  - διαβάζουν όμως τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και, ως εκ τούτου, ξέρουν την αλήθεια!

18. Εάν επιχειρήσουν να προωθήσουν τη δική τους αναμφισβήτητη αρχή - για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ένας οικονομολόγος ή νομικός με γεγονότα και στοιχεία, όσο έχεις χρόνο, καλό είναι να ξεφύγεις από τη συζήτηση αμέσως.

19. Ως τελευταίο επιχείρημα, μην ξεχάσω να αναφέρω ενδεικτικά την άποψη ότι όλα τα μέλη αυτής της ομάδας είναι οι μυστικοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Βόρειας Κορέας, και τα κείμενά τους, είναι τυπικά σφάλματα, που μεταφράζονται από την μεριά της Β. Κορέας.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη - 3η μέρα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Το Φεστιβάλ φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στη συμμετοχή. Πλήθος νεολαίας και επισκεπτών κατέκλυσαν το χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα την τελευταία μέρα. Θετικά σχόλια απέσπασε η έκθεση για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όπου διενεργούνταν τακτικές ξεναγήσεις από μέλη της ΚΝΕ. Φυσικά, το τεραστίων διαστάσεων αυτό πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός δε βρήκε χώρο ούτε στα μονόστηλα των αστικών κιτρινοφυλλάδων, ούτε στο «αντικειμενικό» ίντερνετ, στα παπαγαλομπλόγκ, πόσο μάλλον στην «πολυφωνική» ΕΡΤ και στα «νόμιμα» πλέον κανάλια των εφοπλιστών. Όμως, ο λαός της Θεσσαλονίκης, δια ζώσης είχε την ενημέρωση που χρειαζόταν. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και το κλίμα γιορταστικό, αρκετοί παλιοί αγωνιστές ανταμώναν με νεολαίους. Ο καιρός φέτος ήταν ιδανικός και έτυχε τη δεύτερη μέρα να έχει και πανσέληνο.

Το σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, «Αγώνας - Γνώση - Τόλμη - Αντοχή, να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία» έφτασε πλατιά στη νεολαία και στο λαό της Θεσσαλονίκης.
.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για τα παιδιά της ΟΔΓ στη ΛΔΓ

(Μετάφραση του άρθρου Als im Ostferienlager Westkind δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα MDR )


Αποικίες σημαίνει για τα παιδιά ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι με φωτιές και τη φύση, πρώτες αγάπες. Σε πολλές αποικίες στη Βαλτική Θάλασσα, στο Harz ή στο δάσος της Θουριγγίας (περιοχές της ανατολικής) συμμετείχαν επίσης δυτικά παιδιά. Η Heidi Zeidler το 1955 σε ηλικία 12 ετών ταξίδεψε για πρώτη φορά από την περιοχή Nordrehin - Westfalen της δυτικής Γερμανίας στην Ανατολική σε κάποιες αποικίες. Αργότερα θα έπαιρνε μια απόφαση που θα άλλαζε τη ζωή της.


Δυτικά παιδιά σε θερινές κατασκηνώσεις της Ανατολής


Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο για την Heidi Zeidler από το να περπατάει μέσα στο δάσος του Βραδεμβούργου ή να κολυμπάει στο Darß στη Βαλτική Θάλασσα κάνοντας διακοπές στη ΛΔΓ. Συνταξιούχος τώρα, ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ φωτογραφιών της θυμάται το 1955, τότε που ήταν 12, που πρωτοταξίδεψε από τα δυτικά προς τα ανατολικά, στις αποικίες στο Bad Saarow. Εκείνη την εποχή ζούσε στο Höxter, στη Βεστφαλία.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αμέσως μετά την πτώση του τείχους καταστράφηκαν χιλιάδες βιβλία, μερικά είχαν μόλις εκτυπωθεί

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το γερμανικό κράτος ανέλαβε την κληρονομιά των μαζικών οργανώσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Τα Αρχεία του Κράτους, κοντά στα δύο εκατομμύρια βιβλία, αφορούν ως επί το πλείστον τη μαρξιστική θεωρία, τη δραστηριότητα των συνδικάτων και άλλων οργανώσεων.


Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την εισβολή της Ομοσπονδιακής «Δημοκρατίας» της Γερμανίας στην Λαϊκή Δημοκρατία, καταστράφηκαν χιλιάδες βιβλία και κομμουνιστικά έγγραφα, ως αποτέλεσμα μιας καταστροφικής πρακτικής ή μιας συμβολικής πράξης για να θυμόμαστε τις κακές συνήθειες της Γερμανίας, καθώς η βάση του κράτους της ΟΔΓ ήταν ναζιστική.


Στη Δυτική Γερμανία παρέμειναν εκατομμύρια Ναζί οι οποίοι, δεν ήταν μονάχα ανώτεροι της κυβέρνησης ή του στρατού, αλλά απολάμβαναν την ατιμωρησία που τους πρόσφερε απλόχερα το καθεστώς της ΟΔΓ! Αυτοί ήταν καταγεγραμμένοι στα αρχεία της «φοβερής και τρομερής» STASI που οι καπιταλιστές χρόνια φρόντισαν να την εμφανίσουν σαν τέτοια. Το άσπρο μαύρο δηλαδή. Αφού λοιπόν είχαν στην κατοχή τους τα αρχεία της τι έκαναν; Φρόντισαν να καταστρέψουν το υλικό που δεν τους βόλευε και να σιωπήσουν μετά, μιας και δεν είχαν κάτι να προσάψουν επιλήψιμο για την STASI και παράλληλα άρχισαν τις φιέστες για το αντιφασιστικό τείχος.
Στην πραγματικότητα στήριζαν με έναν ταραγμένο αντι - κομμουνισμό το καθεστώς τους και υπερασπίζονταν την καπιταλιστική ατομική ιδιοκτησία. (με προστάτες τους Αμερικανούς, Άγγλους και Γάλλους). Δηλαδή, όπως εξιστόρησε και ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Χάινριχ Μπελ, για παράδειγμα, στο βιβλίο του, που δημοσιεύθηκε το 1963, «Ο Κλόουν», η ΟΔΓ ήταν μια Γερμανία που χαρακτηρίζεται από τα τραύματα που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, η οποία έδειξε υποκριτικά λυπημένη για τον ναζισμό της, αλλά στην πραγματικότητα ήταν κληρονόμος του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...