Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΣΗΜΒΟΛΑ - ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ

Άσκηση Noble Jump (Ευγενές άλμα) τον Ιούνιο του ΄17 στη Ρουμανία.
Πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση του ΝΑΤΟ δείχνει και το περιστατικό που συνέβη στην άσκηση Noble Jump (NOJP 17) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Ρουμανία. Στις ασκήσεις συμμετείχαν στρατιωτικές μονάδες από 11 χώρες του ΝΑΤΟ: Αλβανία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λετονία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία και ΗΠΑ. 

Βούλγαροι στρατιώτες στην NOJP17
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του κουκλοθέατρου στους χώρους κατάρτισης, οι Βούλγαροι στρατιώτες αρνούνταν κατηγορηματικά να πυροβολούν «τα ρωσικά σήματα αναγνώρισης που είχαν τοποθετηθεί για στόχοι» και είπαν «δεν θα πυροβολούμε στους Ρώσους!».
Αποδείχθηκε ότι οι Ρουμάνοι υπεύθυνοι για τον εξοπλισμό του χώρου, χρησιμοποίησαν για στόχους υλικά που πήραν από πινακίδες που βρίσκονται κοντά σε εμπορικά κέντρα, εικόνες όμως που μοιάζουν έντονα με τα σημάδια αναγνώρισης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Οι Ρουμάνοι ήταν πολύ απρόθυμοι ή τεμπέληδες για να τοποθετήσουν άλλους καμβάδες, (ίσως και ο φόβος της διατάραξης του «Αμερικάνικου φλερτ»). Από απόσταση πραγματικά φαινόταν ότι είχαν σημάδια ρωσικών αεροσκαφών. Το σφάλμα διορθώθηκε γρήγορα. Τα πανιά άλλαξαν και τα μέλη του ΝΑΤΟ ζήτησαν συγνώμη από τους Βούλγαρους. Συμφώνησαν όμως να μην αποκαλύψουν δημοσίως τι συνέβη, αλλά οι πληροφορίες εξακολουθούν να διαρρέουν... NEWS FRONT

Το 2014-2015 η Βουλγαρία αρνήθηκε να δεχτεί στοιχεία αμερικανικών συγκροτημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην επικράτειά της. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ έλαβαν τη συγκατάθεση της γειτονικής Ρουμανίας για τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής για αυτούς.

Το 2016, η Βουλγαρία αρνήθηκε και πάλι κατηγορηματικά να συμμετάσχει στη σύσταση του αντιρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με τη συμμετοχή της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, οι οποίες έπρεπε να εξουδετερώσουν «τη μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε ρωσική λίμνη». Ολόκληρο το έργο θάφτηκε.

Η σημερινή διασπορά στο ΝΑΤΟ υποδηλώνει μια βαθιά κρίση σε αυτόν τον επιθετικό οργανισμό, δείχνει ότι είναι ένας εξαιρετικά άχρηστος και επικίνδυνος θεσμός για τους λαούς, καθώς και το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητάς του.

Πηγή: NEWS FRONT

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Gekoudi είπε...

Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας για την ανάρτηση. Τα σχόλια πρέπει να αναφέρονται στην ανάρτηση και να έχουν ένα όνομα.

Gekoudi είπε...

Όχι λινκ στα σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...